DomovNoviceMladi oblikovalci znova vabljeni k sodelovanju

Mladi oblikovalci znova vabljeni k sodelovanju

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper že šesto leto zapored pripravlja natečaj STYLO, s katerim vabi vse mlade, neuveljavljene modne oblikovalce, da svoje zamisli in kreacije predstavijo širši javnosti. Letošnja tema natečaja je Peti element, ki bo povezal štiri zemeljske elemente: zemljo, ogenj, vodo in zrak. Zmagovalca, ki bo prejel denarno nagrado v višini 2.000 evrov in možnost predstavitve v reviji Elle, bodo določili glasovi občinstva in ocene strokovne komisije. Rok za prijavo je 14. junij. 

V Centru mladih Koper, prostoru za kreativno ustvarjanje, druženje in preživljanje prostega časa mladih, so si že pred šestimi leti zadali pomembno nalogo – prebuditi obalno modno sceno in v njo aktivno vključiti mlade, kreativne posameznike ter jih spodbuditi, naj bodo pri tem čim bolj drzni in ustvarjalni. Eno takih priložnosti, ki omogoča povezovanje, izmenjavo zamisli in izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci ter pridobitev novih znanj, predstavlja sodelovanje na natečaju STYLO. V sklopu tega natečaja so vsako leto nastajale nove in nove kreacije, ki so pot do modnega sveta odprle številnim mladim modnim ustvarjalcem z različnih koncev Slovenije.

Tema letošnjega natečaja je Peti element, ki ga lahko vsak izmed nas razume na drugačen način. Umetniki bodo imeli nalogo povezati štiri osnovne zemeljske elemente, zemljo, ogenj, vodo in zrak. Tako kot lanskoletna izvedba modne revije bo tudi letošnja zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom virtualna. Rok za prijave je 14. junij, prispele prijave bodo šle skozi roke ocenjevalne komisije, ki jo sestavljajo novinarka in voditeljica Lorella Flego, urednica revije Elle Petra Windschnurer in modna oblikovalka Matea Benedetti.

Zmagovalec, ki bo izbran na podlagi glasov občinstva in ocen strokovne komisije, bo prejel nagrado v višini 2.000 evrov bruto in možnost predstavitve v reviji Elle. Sodelovanje na natečaju je preprosto: prijava mora vsebovati kratko predstavitev avtorja in kolekcije, mood board z izhodiščem, osnovnim konceptom, uporabljenimi materiali in barvami, kot tudi skice celotne kolekcije in štiri kose oblačil, če so ti že izdelani.

Več o pravilih in pogojih za sodelovanje na natečaju si preberite tukaj.