DomovNoviceMladim glasbenikom naproti ali »popotovanje od vadnice do koncerta«

Mladim glasbenikom naproti ali »popotovanje od vadnice do koncerta«

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper (CMK) je namenjen kreativnemu preživljanju prostega časa mladih ter izvajanju izobraževalnih in razvedrilnih projektov od mladih za mlade.

Glasbena ustvarjalnost je v centru doma že skoraj od odprtja naprej, saj se je prva vadnica vzpostavila že kmalu po vzpostavitvi CMK-ja, v letu 2018 pa je sledilo odprtje glasbenega studia. Zaradi vse večjega povpraševanja po prostorih za glasbene vaje, se je ob načrtovanju četrtnega mladinskega centra na Markovcu umestilo dve vadnici. Mladi glasbeni ustvarjalci tako lahko v bivšem zaklonišču Ceste na Markovec 65/a najdejo kar dve polno opremljeni vadnici, ki sta jim na voljo brezplačno.

Po tem, ko mladi svoje komade izpilijo v vadbenih prostorih, je naslednja postojanka CMK na Gregoričevi 4 v Kopru. Tam namreč domuje CMK studio, pri načrtovanju katerega je sodeloval producent Andrea Flego. Studio se ponaša z vrhunsko opremo, ki se ni sramovala niti gostov, kot so Zmelkoow in Hamo & tribute 2 love. CMK studio je mladim, neuveljavljenim bandom na voljo brezplačno.

Zadnja postojanka je seveda »v živo«. Vsaka glasbena skupina je lepo vabljena, da predstavi svoj repertoar na koncertu, kar omogoča CMK-jeva dvorana na Gregorčičevi 4, ki je opremljena z odrom, lučmi ter ozvočenjem. Celostna podpora mladim bandom tako pomaga na njihovi prostočasni ali karierni poti, da brez večjih vložkov pridejo do kvalitenih glasbenih izdelkov in odprtih možnosti do drugih prizorišč širom Slovenije in širše.

Mlade glasbene skupine so dobrodošle čez vse leto, da se oglasijo v njihovih prostorih ali jim pišejo na info@mladi-koper.si.

Za lažjo predstavo lepo vabijo k ogledu priloženih video posnetkov, v katerih sta se na CMK popotovanje »od vadnice do koncerta« podali obalna skupina Zmelkoow in skupina Hamo &Tribute 2 love.