DomovNoviceNa Eko skladu spodbude za celovite prenove večstanovanjskih stavb

Na Eko skladu spodbude za celovite prenove večstanovanjskih stavb

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Eko sklad, slovenski okoljski javni sklad, zagotavlja finančno pomoč številnim okoljskim projektom. Te dni je objavil dva pilotna javna razpisa za financiranje celovitih prenov večstanovanjskih stavb z novima finančnima instrumentoma, ki bosta odprta do konca leta, sredstva pa bodo predvidoma zadoščala za izbiro enega do dveh projektov na posamezen razpis.

Prvi javni razpis etažnim lastnikom starejših večstanovanjskih stavb ponuja financiranje v kombinaciji kredita v breme rezervnega sklada in nepovratnih sredstev. Skupna višina nepovratnih in povratnih sredstev za dodelitev po tem javnem razpisu znaša 2.000.000 evrov, višina nepovratnih sredstev znaša 500.000 evrov, višina sredstev za kredite pa 1.500.000 evrov. Stavba, ki bo prenovljena, mora imeti več kot osem različnih etažnih lastnikov in več kot osem posameznih delov, pri čemer mora biti več kot polovica površine stavbe v stanovanjski rabi in več kot polovica vseh etažnih lastnikov fizičnih oseb. Več podrobnosti o samem razpisu in pogojih si lahko preberete na spletni povezavi.

Drugi javni razpis omogoča celovito prenovo starejših večstanovanjskih stavb, sofinanciranih s strani podjetja za energetske storitve, ki bo zagotovilo izvajanje storitev energetske učinkovitosti in ga bodo etažni lastniki izbrali na trgu ponudnikov teh storitev. Skupna višina nepovratnih sredstev na dodelitev na tem javnem razpisu znaša 500.000 evrov, vse dodatne informacije so dostopne na spletni povezavi.

Dodatna vprašanja lahko naslovite na ekosklad@ekosklad.si ali na telefonsko številko 01 241 48 25.