DomovNoviceNa Festivalu Kitarika se bodo predstavili virtuozi klasične kitare

Na Festivalu Kitarika se bodo predstavili virtuozi klasične kitare

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival Kitarika je z odlično izvedbo in vrhunskimi gosti že vrsto let prepoznaven glasbeni dogodek v slovenskem in mednarodnem prostoru, ki v Koper privabi številne obiskovalce in kitarske ljubitelje. Letošnji koncerti Festivala Kitarika bodo med 4. in 6. novembrom zazveneli v Protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Organizatorji festivala Kulturno društvo Kitarika in Glasbena šola Koper so letos v goste povabili odličen kitarski duo  ZERODUO v zasedbi Jaka Klun in Roberto Battino, svetovnega umetnika in genija klasične kitare PETRITA ÇEKU.  Cikel koncertov bo zaključil mladi madžarski virtuoz ZSOMBOR SIDOO, ki bo zaigral kot solist in v komornem sestavu z Godalnim kvartetom ACCADÉMIA.

»Mestna občina Koper s svojo čudovito dediščino, posluhom za kulturo in prijaznimi ljudmi privablja organizatorje številnih festivalov, ki zgodovinsko mesto vedno znova začarajo v mesto mladosti, sproščenosti in veselja. Zelo sem vesel, da si je v našem čudovitem koščku Sredozemlja dom izbral tudi Festival Kitarika. Kulturno društvo Kitarika že vrsto let bogati kulturno dogajanje v Mestni občini Koper. Prireja kakovostne kulturno-glasbene prireditve in že več let zaporedoma v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper izredno uspešno in odmevno organizira večdnevni dogodek Festival Kitarika,« je svoj pogled na tradicionalen festival predstavil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in dodal: »Festival v mesto privabi občinstvo iz Slovenije in tujine, ki se udeležujejo predavanj in tečajev umetnikov svetovnega slovesa. V Kopru v obnovljenih poslopjih meščanskih hiš neutrudno vdihujemo življenje, a jim pravo dušo dajejo prav številni kulturniki, še zlasti pa glasbeni umetniki, ki zgodovino in umetnost združite z glasbo.«

Več podrobnosti o programu in dogajanju na Festivalu Kitarika najdete na povezavi.

Foto: Festival Kitarika