DomovNoviceNa Mini olimpijadi v Škofijah tudi slovenski učenci iz zamejstva

Na Mini olimpijadi v Škofijah tudi slovenski učenci iz zamejstva

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včerajšnja Mini olimpijada na Osnovni šoli Oskarja Kovačiča v Škofijah je poleg učencev matične šole prvič gostila tudi slovenske učence iz zamejstva, in sicer iz Osnovne šole Albina Bubniča iz Milj. Skupno 150 otrok se je družilo in razgibalo, predvsem pa navduševalo nad pestro paleto športov, ki jih ponujajo koprska športna društva. Vključno z letošnjo je Mini olimpijada v Mestni občini Koper potekala že tretjič.

Mini olimpijada je program, namenjen spodbujanju otrok k aktivnemu preživljanju njihovega prostega časa, hkrati pa ponuja možnost predstavitve lokalnih športnih klubov in promocije njihovih programov. Namenjena je učencem od prvega do tretjega razreda.

Dogodek se je začel z uvodnim pozdravom Eneje Baloh, ravnateljice OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, sledil pa je uradni protokol s pravo olimpijsko himno in zaprisego. Učenci so z bučnim navijanjem priklicali tudi Foksija, maskoto OKS-ZŠZ, ki je sodelujoče pred udeležbo na poligonih ogrel z zabavnim plesom.

Osem športnih društev iz Mestne občine Koper je pripravilo osem poligonov. Športno društvo Salto, Atletski klub Koper, Kajak kanu klub Koper, Fudokan akademija, Športno društvo Flip, Lokostrelski klub Ankaran, Plesno društvo Pike in Tenis klub Vanganel so poskrbeli za dobro uro in pol gibanja, dogodek pa se je zaključil s podelitvijo diplom za sodelovanje ter manjšo praktično nagrado.

»Regijska pisarna Koper si aktivno prizadeva za čezmejno sodelovanje s športnimi društvi iz zamejstva v Italiji, zato smo se z veseljem odzvali na pobudo Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, da se Mini olimpijade v Sloveniji udeležijo tudi učenci osnovne šole iz Milj. Obisk šole v matični domovini je za učence predstavljal prav posebno in enkratno izkušnjo,« je povedal Goran Sambt, vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Koper.

Projekt Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez je organizirala Regijska pisarna Koper, katere nosilka je Športna zveza Koper.

Foto: Športna zveza Koper