DomovNoviceNa podelitvi Športnik Kopra podelili priznanja najboljšim v letu 2021

Na podelitvi Športnik Kopra podelili priznanja najboljšim v letu 2021

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na slovesni prireditvi v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega so sinoči podelili priznanja najboljšim športnikom, športnicam in športnim društvom iz koprske občine v letu 2021. Med vrhunskimi rezultati so še posebej izstopali košarkar Vlatko Čančar, judoistka Andreja Leški in Rokometno društvo Koper, ki so prejeli laskave nazive najboljšega športnika, športnice in športne ekipe Kopra za minulo leto. Športno obarvanega dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je uvodoma čestital vsem koprskim športnicam in športnikom, društvom, ekipam, ki so s svojimi odmevnimi športnimi rezultati zaznamovali leto 2021.

Podelitev je po lanskoletni virtualni izvedbi znova potekala v obliki slavnostnega dogodka, obisk pa je zaradi okoliščin epidemije bil omejen na prejemnike priznanj in ožji del javnosti. 26 športnikov je prejelo priznanje za športne uspehe v mlajših selekcijah, 32 v mladinskih in članskih tekmovanjih na državnem nivoju, 14 pa je bilo vrhunskih rezultatov na mednarodnih tekmovanjih med najzahtevnejšo svetovno konkurenco.

Z rezultati so najbolj izstopali Vlatko Čančar, član prve petorke, ki je ključno prispeval k zgodovinskemu uspehu slovenske košarkarske reprezentance na olimpijskih igrah, judoistka Andreja Leški z drugim mestom na svetovnem in tretjim mestom na evropskem prvenstvu ter članska ekipa Rokometnega društva Koper z osvojitvijo petega mesta na lestvici prve slovenske lige in vztrajnim delom na mladih.

Poleg priznanj za športne dosežke je bilo podeljenih še 5 jubilejnih in posebno priznanje društvom ter zaslužnim delavcem, ki soustvarjajo koprski šport. Seznam vseh prejemnikov priznanj je na povezavi.

Zaradi omejitev in omejenega števila udeležencev sta organizatorja, Športna zveza Koper in Mestna občina Koper, prireditev prenašala tudi v živo na družbenih omrežjih, s čimer sta omogočila ogled vsem sorodnikom prejemnikov priznanj in ostali zainteresirani javnosti. Celoten dogodek je zato na voljo za ogled na naslednji povezavi.

S plesnim nastopom je na podelitvi priznanj občinstvo navdušila Plesna šola Fiona.

Foto: Jakob Bužan