DomovNoviceNadaljujejo se aktivnosti v sklopu podjetniškega programa PONI

Nadaljujejo se aktivnosti v sklopu podjetniškega programa PONI

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper nadaljuje projekte, s katerimi želi še spodbuditi in podpreti razvoj podjetništva. V okviru projekta Podjetno nad izzive – PONI Obalno-kraška, ki so ga vzpostavili lani, svetovalno, mentorsko in finančno podpirajo posameznike, ki se prvič podajajo na podjetniško pot. Rok za oddajo vloge na tretji javni razpis za vključitev noveskupine udeležencev v program PONI je sreda, 17. november 2021.

Na Regionalnem razvojnem centru so pripravili že tretji javni razpis za vključitev nove skupine udeležencev v program PONI. Nanj se lahko prijavijo vsi potencialni podjetniki, ki imajo interes za podjetništvo, ne glede na starost, spol in izobrazbo. Rok za oddajo vloge je 17. november 2021.

Udeleženci projekta bodo pri RRC Koper zaposleni za obdobje štirih mesecev, v tem času bodo pridobivali podjetniška znanja, ki so potrebna za samostojno pot. Pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo svetovalcev bodo izdelali poslovne modele in načrte ter svoj prvi osnutek poslovnega načrta, testirali sprejemljivost produkta in v zadnjem mesecu izdelali še končno verzijo poslovnega načrta. Ob tem se bodo povezali tudi z različnimi podjetniki. Projekt bodo izvajali v prostorih RRC-ja (Ulica 15. maja, Koper), udeleženci bodo delo začeli predvidoma 1. januarja prihodnje leto.

RRC Koper bo sicer do leta 2023 pripravil še tri javne razpise, po enega predvidoma vsake štiri mesece. Med vsemi prijavljenimi kandidati bodo za vsak razpis izbrali do 11 udeležencev, tako bo v celotnem projektu vključenih 62 oseb.

Razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani, predstavitev razpisa bo v četrtek, 4. novembra 2021, predvidoma ob 10. uri, in sicer prek spletne aplikacije Zoom. Vsi zainteresirani za predstavitev se lahko prijavijo prek elektronske pošte tina.matekovic@rrc-koper.si, tam bodo prejeli tudi več informacij. Uro predstavitve in povezavo bodo organizatorji sporočili dva dneva pred začetkom. Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.