DomovNoviceNadzorni odbor MOK predstavil preglede iz obdobja 2018–2022

Nadzorni odbor MOK predstavil preglede iz obdobja 2018–2022

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Nadzorni odbor Mestne občine Koper je na današnji novinarski konferenci predstavil končno poročilo nadzorov, opravljenih v obdobju 2018–2022. Kot najbolj zahtevnega je predsednik odbora Jadran Bajec izpostavil nadzor projekta Solis, čigar začetek sicer sega že v prejšnje mandate.

Sedemčlanski organ v sestavi Jadran Bajec, Edmond Gašpar, Tjaša Benčina, Dunja Jovičić, Valter Krmac, Rok Parovel in Tina Podgornik, sicer nima preiskovalne vloge, je pa Službi za lokalno samoupravo Ministrstva RS za javno upravo v primeru projekta Solis oznanili sum oškodovanja in prekoračitve pooblastil.

V letu 2022 je nadzorni odbor v skladu s sprejetim programom dela za obdobje 2020–2022 zaključil še pregled projekta Parkirna hiša Muzejski trg in prodaja Tomosovega bloka ter pregled evidenc vodenja javne komunalne infrastrukture v občini. V letu 2021 pa so člani nadzornega odbora pregledali razmerja med občino in Multivizijskim centrom Vizija d.o.o., opravili nadzor notranje revizije Mestne občine Koper za leti 2016 in 2017 ter pregledali delovanje in poslovanje Javnega podjetja Marjetica Koper in Turistične organizacije Koper v letih 2017 in 2018.

Na podlagi opravljenih nadzorov in ugotovitev so pripravili več poročil, v katera so vključili priporočila za ravnanje v prihodnosti. Vsa so dostopna na spletni strani občine.

Foto: MOK