DomovNoviceNagrade na področju šolstva podeljene tudi v Koper

Nagrade na področju šolstva podeljene tudi v Koper

Naši krajiNoviceSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je pred dnevi v Cankarjevem domu priredilo slovesno podelitev nagrad Republike Slovenije na področju šolstva. Med enajstimi nagrajenci so kar štirje povezani s Koprom: dr. Silva Bratož, dr. Vanja Riccarda Kiswarday, Alberto Scheriani in Ambrož Čopi.

Nagrade Republike Slovenije na področju šolstva so najvišje državne nagrade s področja šolstva in jih pod današnjim imenom podeljujemo že od leta 1994. Nagrajence na podlagi javnega razpisa izbere nagradni odbor, prejemniki pa so lahko posamezniki, skupine, zavodi ali druge organizacije, ki so izkazale izjemne dosežke ali življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja. Letošnjih nagrajencev je enajst – pet nagrad so prejeli posamezniki za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja, šest pa je takšnih, ki so priznanje prejeli na podlagi izstopajočih oziroma izjemnih dosežkov. Med njimi so tudi pomembni akterji s koprskega območja, dr. Silva Bratož, dr. Vanja Riccarda Kiswarday, Alberto Scheriani in Ambrož Čopi.

Dr. Silva Bratož, redna profesorica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, je prejemnica nagrade za izjemne dosežke na področju visokega šolstva. Na koprski pedagoški fakulteti kot izredna profesorica poučuje tudi dr. Vanja Riccarda Kiswarday, ki je prejela nagrado za izjemne dosežke na področju posebnih potreb.

Ravnatelj izolske srednje šole z italijanskim učnim jezikom Pietro Coppo, predsednik Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti CAN Costiera in koprski občinski svetnik Alberto Scheriani je prejemnik nagrade za življenjsko delo na področju narodnosti.

Večkrat nagrajeni skladatelj, dirigent in glasbeni pedagog Ambrož Čopi, ki med drugim vodi Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, pa je prejemnik nagrade za izjemne dosežke na področju glasbenega šolstva.

Nagrajencem je nagrade izročil minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda, čestital pa jim je tudi predsednik vlade Robert Golob.

Foto: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje/STA