DomovNoviceNO MOK in NS MAKO bosta okrepila sodelovanje

NO MOK in NS MAKO bosta okrepila sodelovanje

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na včerajšnji skupni seji nadzornega odbora Mestne občine Koper in nadzornega sveta Marjetice so se predstavniki dogovorili o tesnejšem medsebojnem sodelovanju in obveščanju. Predsednika sta izpostavila, da nadzorni organi že zdaj dobro sodelujejo in da bodo to sodelovanje v prihodnje še okrepili. V ta namen bodo vzpostavili sistem periodičnih medsebojnih sestankov, naslednji bo tako že v oktobru.

Nadzorni odbor MOK v sestavi Jadran Bajec (predsednik), Edmond Gašpar, Tjaša Benčina, Dunja Jovičić, Valter Krmac, Rok Parovel in Tina Podgornik ter nadzorni svet Marjetice Koper v sestavi Boštjan Aver (predsednik), Peter Bolčič, Vlado Krivec, Simon De Faveri in Marko Štrkalj so se v pogovorih dotaknili različnih tematik.

Pereče vprašanje ostaja konstantno naraščajočih cen končnega prevzema mešanih komunalnih odpadkov in odpadnega blata iz Centralne čistilne naprave na Serminu. Te cene pomembno vplivajo na končne izide poslovanja komunalnega podjetja Marjetica in na cene položnic, ki jih plačujejo občani.

Jadran Bajec, predsednik nadzornega odbora Mestne občine Koper, je poudaril, da je večina trenutnih težav v komunalnem podjetju Marjetica posledica preteklih dogodkov. Izboljšati bo treba delovno klimo in vtis o podjetju v javnosti. Zavedajo se svojih pristojnosti, ki jih bodo tudi uporabili v želji po doseganju zastavljenega cilja, in sicer da komunalno podjetje deluje v dobrobit občank in občanov Kopra.

Izpostavil je tudi dolgoletna stanja, ki niso skladna z veljavno pristojno zakonodajo, a za odpravo katerih obstoječe vodstvo in nadzorni svet že izpeljujeta aktivnosti. Občinska uprava bo morala pristopiti k novelaciji odloka o ureditvi položaja Javnega podjetja Marjetica Koper ter odloka o podelitvi koncesije za izvajanje javne službe obdelave mešanih komunalnih odpadkov in odlaganja iz ostankov predelave.

Teme za naslednje, oktobrsko srečanje bodo zakonodajne uskladitve že omenjenih področij, različne tržne dejavnosti, ki jih Marjetica Koper opravlja, ob tem pa tudi financiranje delovanja Zavetišča za živali ter Centralna čistilna naprava v povezavi z ostalimi občinami in uporabnicami teh storitev.