DomovNoviceNogometaši Kopra pokalni zmagovalci

Nogometaši Kopra pokalni zmagovalci

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Kopra so zmagovalci pokala Pivovarne Union, potem ko so v finalu v Celju včeraj pred več kot 3.500 gledalci premagali Bravo s 3:1 (0:0). Za Koper sta v drugem polčasu zadela Lamin Colley dvakrat in Andrej Kotnik, za Bravo pa je bil uspešen Gregor Bajde.

Povsem nov pokal, na katerem ima vsaka od sedmih pokrajin, iz katerih prihajajo klubi v pokalnem tekmovanju, svoj simbol – ob simbolu krovne zveze, je pripadel Kopru. To je četrti pokalni naslov za Koprčane po letih 2006, 2007 in 2015. Doslej je klub iz slovenske Istre v finalu izgubil le leta 2009.

»Mislim, da smo bili malo boljši. Kot smo pričakovali, se je Bravo organizirano branil in čakal na protinapade. Mi pa smo bili potrpežljivi in zasluženo zmagali. Ne vem, če bo zdaj lažje odigrati še končnico prvenstva, toda vse bomo naredili za to, da osvojimo nov naslov, saj sami odločamo o sebi. Čaka pa nas še težka pot. Radi bi kaj naredili tudi v Evropi in verjemite mi, da bo Koper tudi tam kaj naredil,« so bile prve besede po koncu finala trenerja FC Koper Zorana Zeljkovića.

Kanarčki so v tej sezoni tudi v izvrstnem položaju v državnem prvenstvu, kjer imajo dva kroga pred koncem dve točki prednosti pred Mariborom, tako da se jim ponuja izredna priložnost za kar dvojno krono v slovenskem nogometu. Predzadnjo prvenstveno tekmo bodo nogometaši Kopra odigrali proti Radomljam na koprski Bonifiki v ponedeljek, 16. maja, ob 17.30, v zadnjem srečanju v soboto, 21. maja, pa se odpravljajo na gostovanje v ljubljansko Šiško, kjer se bodo pomerili z ekipo Brava.

Foto: NZS, FC Koper, Radio Koper