DomovNoviceNov prometni režim za večjo varnost v Bertokih in Semedeli 

Nov prometni režim za večjo varnost v Bertokih in Semedeli 

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Še pred začetkom novega šolskega leta je Mestna občina Koper na Veluščkovi ulici v Semedeli vzpostavila enosmerni prometni režim in z dodatnimi parkirnimi mesti olajšala vsakodnevni prihod in odhod otrok v šolo. Od včeraj je nov režim v veljavi tudi na Markovi ulici v Bertokih (pri pokopališču), kjer je bilo vključevanje na glavno cesto zaradi slabe preglednosti nevarno.

Odločitev za uvedbo enosmernega prometa na Veluščkovi ulici pod OŠ Dušana Bordona je občina sprejela na podlagi pobude vodstva šole in staršev tamkajšnjih učencev, ki si želijo, da bi bila prihod in odhod v šolo za njihove otroke varen. V ulico lahko vozila zapeljejo iz smeri križišča z Levstikovo ulico, medtem ko zavijanje iz Ulice II. prekomorske brigade ni več možno. Občina je poleg tega pod šolo zarisala dodatna mesta za kratkotrajno parkiranje, namenjena staršem, ki svoje otroke pripeljejo v šolo.

Občina je enosmerni promet uvedla tudi v Bertokih, in sicer na Markovi ulici, ki pelje proti vaškemu pokopališču, kjer je bilo vključevanje na glavno državno cesto zaradi slabše preglednosti oteženo in nevarno. Vozniki se lahko na glavno cesto po novem vključijo na bolj preglednem križišču približno 200 metrov višje.