DomovNoviceNove nagrade v svetu glasbe, filma in umetnosti

Nove nagrade v svetu glasbe, filma in umetnosti

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenski medijski prostor po letu dni praznine dobiva nove medijske nagrade, imenovane žarometi.

Z njimi želi revija Vklop nagraditi dosežke, ki so premaknili meje dojemanja moči in pomena ustvarjalcev medijskih vsebin in medijev samih. Deset nagrad s področij glasbe, filma in igre ter televizije bodo podelili danes.

Žarometi so nagrade za tiste, ki so jih v minulem letu v medijih najbolj opazili. Foto: pixabay.com

Za žaromete se bodo potegovali tisti, ki so bili v minulem letu za gledalce, poslušalce, medijske ustvarjalce, poznavalce in strokovnjake v medijih najbolj opazni. Tri predloge za vsako od desetih nagrad so podali bralci, gledalci in poslušalci, tri uredništvo revije Vklop, zmagovalce pa bo izbrala 23-članska žirija, sestavljena iz strokovnjakov z različnih področij medijev in kulture.

Žaromete bodo podelili v različnih kategorijah

Kategorije, v katerih bodo razdelili žaromete, so pesem leta, glas leta, filmska zgodba leta, igralka in igralec leta, zabavna TV-oddaja leta, voditelj oziroma voditeljica informativne oddaje, tekmovalna TV-oddaja leta, nabrušen TV-jezik leta ter gostitelj oziroma gostiteljica razvedrilne TV-oddaje leta.

Nocojšnjo podelitev bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija. Foto: pixabay.com

Še dva nagrajenca bo izbralo uredništvo revije, inn sicer za družbeno odgovorni projekt leta in za medijsko legendo, so za STA sporočili z revije.

Nocojšnjo podelitev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija.