DomovNoviceNovembrska Urbana kavarna o raziskovanju našega mesta

Novembrska Urbana kavarna o raziskovanju našega mesta

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan v petek, 11. novembra, ob 13. uri vabi, da se mu pridružite na neuradnem urbanističnem posvetu ob kavi v Mali loži.

Urbana kavarna je odprta za javnost, obiskovalci lahko sodelujejo kot poslušalci in sogovorniki. V okviru srečanja bomo tokrat skozi pogovor raziskovali preteklost našega mesta in razmišljali o oblikovanju njegove prihodnosti. Ob razstavi, ki bo osvetlila »Giardinet« oziroma Garibaldijev trg bomo spoznali tudi izsledke 5-dnevne mednarodne študentske delavnice z naslovom “Preteklosti in prihodnosti javnega prostora: delavnica o etnografskih metodah in historičnem urbanem prostoru”

Septembra so na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem, v sodelovanju z ZRC SAZU (Ljubljana) in IEF (Zagreb), vodilno mednarodno strokovnjakinjo antropologije prostora, prof. dr. Setho M. Low, s City University of New York (ZDA). Izvedli so mednarodno študentsko delavnico z naslovom “Preteklosti in prihodnosti javnega prostora: delavnica o etnografskih metodah in historičnem urbanem prostoru”.

Vabimo vas, da svoja vprašanja in pobude še pred petkovim dogodkom pošljete na elektronski naslov vesna.pajic@koper.si.

Organizatorji prosijo vse, ki bi se radi redno udeleževali neuradnih urbanističnih posvetov, da svoje osebne podatke zapišejo v spletni formular na povezavi.

Foto: MOK, Primorske novice, Boris Umer