DomovNoviceNovi italijanski veleposlanik Carlo Campanile pri županu Alešu Bržanu

Novi italijanski veleposlanik Carlo Campanile pri županu Alešu Bržanu

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v dopoldanskih urah župan Aleš Bržan v prostorih občinske uprave sprejel novega italijanskega veleposlanika Carla Campanila, ki je konec januarja prevzel mesto Paola Trichila in uradno nastopil v novi funkciji.

Gre za prvi vljudnostni obisk novoimenovanega veleposlanika, ki je svoj štiriletni mandat v Sloveniji nastopil konec januarja letos. Na obisk je prišel v družbi generalnega konzula Republike Italije v Kopru Giuseppeja D’Agosta, z namenom spoznati župana Aleša Bržana in se seznaniti s projekti, ki jih občina namerava uresničiti v naslednjih letih.

Župan je veleposlaniku predstavil občino in poudaril sodelovanje pri različnih projektih, kjer je koprska občina zadnja leta aktivna tudi v partnerstvu s sosednjimi državami. Veleposlanik ni skrival navdušenja nad mestom, ki je razvojno naravnano in ima velik potencial mednarodnega povezovanja ter turističnega razvoja.

Slovenska Istra je znana po visoki kakovosti pridelkov vinarjev in oljkarjev, ki so v zadnjih letih naredili velike korake v smeri trajnostne in biološke pridelave, s tem pa dosegli vrhunske rezultate. Prav zato je župan veleposlaniku in generalnemu konzulu izročil nagrajeno Županovo vino in oljčno olje.