DomovNoviceNovi italijanski veleposlanik Giuseppe Cavagna pri županu Alešu Bržanu

Novi italijanski veleposlanik Giuseppe Cavagna pri županu Alešu Bržanu

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes v popoldanskih urah je župan Aleš Bržan v družbi podžupana Maria  Steffèta  v prostorih občinske uprave sprejel novega italijanskega veleposlanika v Sloveniji Giuseppeja Cavagno. Srečanja se je udeležil tudi generalni konzul Republike Italije v Kopru Giovanni Coviello.

Gre za prvi vljudnostni obisk novoimenovanega veleposlanika, ki je svoj štiriletni mandat v Sloveniji nastopil z marcem letos, ko je prevzel mesto Carla Campanileja. 58-letni diplomat, po rodu iz Bologne, je na obisk prišel z namenom spoznati župana Mestne občine Koper Aleša Bržana in se seznaniti s projekti, ki jih občina namerava uresničiti v naslednjih letih.

Župan je veleposlaniku predstavil občino in njeno aktivno vlogo pri različnih projektih, v katerih zadnja leta aktivno sodeluje tudi s sosednjimi državami. Veleposlanik ni skrival navdušenja nad mestom, ki je razvojno naravnano in ima velik potencial mednarodnega povezovanja ter turističnega razvoja.

Slovenska Istra je znana po visoki kakovosti pridelkov vinarjev in oljkarjev, ki so v zadnjih letih naredili velike korake v smeri trajnostne in biološke pridelave, s tem pa dosegli vrhunske rezultate. Prav zato je župan veleposlaniku izročil nagrajeno Županovo vino in oljčno olje.

Foto: MOK