DomovNoviceNovi tablični računalniki za starejše občane

Novi tablični računalniki za starejše občane

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Od danes dalje lahko starejši v domovih za upokojence stike s svojci in prijatelji ohranjajo tudi virtualno. Mestna občina Koper je Obalnemu domu upokojencev Koper in Domu upokojencev Ptuj, enoti Koper predala deset tabličnih računalnikov in tako starejšim olajšala medsebojne stike z bližnjimi, kar jim bo v teh težkih časih nedvomno vlilo dodatnega upanja. Nekateri med njimi so prvi klic prejeli že danes, prek tablice jih je namreč poklical koprski župan Aleš Bržan.

Koprska občina tudi v času epidemije koronavirusa skrbi za socialno ogrožene občane in jim poleg že obstoječe razvejane in dostopne mreže pomoči programov na različne načine nudi svojo dodatno podporo, med drugim bo v mesecu decembru dodatno dostavila okoli 700 paketov z novoletno vsebino, za kar bo zagotovila 20.000 evrov. Tokrat pa je prisluhnila željam občank in občanov v domovih za starejše, ki zaradi trenutno veljavnih omejitev svojcev niso videli že dalj časa.

Ravno v teh časih, ko so osebni stiki in odnosi zaradi zajezitve širjenja virusa omejeni na najnujnejše, sta čustvena podpora in bližina svojcev za starostnike ključna. Mestna občina Koper je v ta namen Obalnemu domu upokojencev Koper in Domu upokojencev Ptuj (enoti Koper) podarila skupno deset tabličnih računalnikov. Na ta način si bodo lahko starejši, ob podpori zaposlenih v domovih, krajšali dolge dni in ostali v stiku s svojimi najbližjimi. To jim bo nedvomno vlilo upanje in jim dalo še dodatno energijo.

Da naprave res delujejo, je danes preveril tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je starejše v koprskih domovih razveselil s svojim klicem. V sproščenem pogovoru jim je med drugim zaželel, da bo letošnji december zdrav, hkrati pa da bodo tablični računalniki vsaj malo prispevali k nasmeškom na obrazih.