DomovKulturaOb svetovnem dnevu turizma brezplačen ogled zvonika

Ob svetovnem dnevu turizma brezplačen ogled zvonika

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo ob svetovnem dnevu turizma v petek, 27. septembra, med 13. in 19. uro domačinom in obiskovalcem ponudil brezplačen ogled prenovljenega zvonika.

Do vrha boste prehodili 204 stopnic in z višine 43 metrov občudovali čudovit razgled na mesto in okolico. V mestnem stolpu domuje tudi najstarejši delujoči zvon v Sloveniji, zvon sv. Nazarija, ki je bil ulit v Benetkah v livarni mojstrov Jakoba in Nikolaja leta 1333.

Svetovni dan turizma bodo obeležili tudi v drugih občinah slovenske Istre

V Portorožu bo poudarek na trajnostnem razvoju s posebno razstavo in okroglo mizo na temo S cilji trajnostnega razvoja do sprememb. Za vse ljubitelje zgodovine in lokalne kulinarike bodo organizirali tudi tri brezplačne tematske sprehode: 5 legend Pirana, Najboljši par – oljčno olje in tartufi v Padni in Portoroške vile nekoč in danes.

V avli Srednje šole Izola bo potekal pogovor o zgodbah preteklosti in prihodnosti s fokusom na izolski dediščini in Delamarisu. Osrednji gost dogodka, ki se bo odvil ob začetku Tedna kulturne dediščine in svetovnem dnevu turizma, bo Jože Jamšek, nekdanji tehnični direktor Delamarisa in Droge, ki bo s pronicljivimi zgodbami in anekdotami osvetlil pomemben del nesnovne dediščine Izole.

Ankaran pa bo v ospredje postavil naravno dediščino z brezplačnim vodenim ogledom Krajinskega parka Debeli rtič, kjer bodo obiskovalci pod strokovnim vodstvom raziskovali to čudovito območje.

Raziskujte mesta slovenske Istre ter obeležite svetovni dan turizma skozi številne dogodke, ki združujejo kulturo, zgodovino in naravne lepote.

Foto: Jaka Ivančič