DomovNoviceObčina bo učinkoviteje nadzirala prehitre voznike

Občina bo učinkoviteje nadzirala prehitre voznike

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Na pozive in zahteve občank in občanov za umiritev prometa na posameznih cestnih odsekih se je Mestna občina Koper odzvala z najemom novega radarja, v kratkem pa bo na svojem območju postavila pet novih ohišij za radarske naprave, v katerih bo z dvema radarjema merila in posledično nadzorovala hitrost voznic in voznikov. Ohišja bodo postavljena na občinskih in državnih cestah, in sicer na Kopališkem nabrežju, Vojkovem nabrežju, v Podgorju, Škofijah in Pobegih.

Vzpostavitev sistema za merjenje hitrosti je zagotovo eden izmed najbolj učinkovitih korakov k ureditvi prometnih razmer na lokalnih cestah, ki jih dnevno uporabljajo številne voznice in vozniki. Poleg obremenjenosti cest dodatno težavo predstavljajo vozniki, ki ne upoštevajo omejitev hitrosti in ogrožajo varnost drugih udeležencev v prometu.

Ohišji za radarski napravi sta že postavljeni ob potniškem terminalu na Kopališkem nabrežju in na Vojkovem nabrežju. Na državnih cestah, tj. v Pobegih, Podgorju in na Škofijah, pa jih bo postavila takoj po pridobitvi dovoljenja. Z obstoječo lokacijo ohišja pred Osnovno šolo Koper bo občina prehitre voznike nadzirala na skupno šestih lokacijah.

Ker bosta radarja po šestih lokacijah krožila naključno, bodo učinkovito preventivno sredstvo za umiranje prometa predstavljala tudi ohišja brez nameščene radarske naprave.

Foto: MOK