DomovNoviceObčina sklenila obnovo Vegove ulice v Semedeli 

Občina sklenila obnovo Vegove ulice v Semedeli 

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je pred dnevi temeljito obnovila 130 metrov cestišča v Vegovi ulici v Semedeli, zgradila manjkajočo meteorno kanalizacijo in skupaj z Rižanskim vodovodom Koper obnovila del vodovodnega omrežja. Občina, ki v naslednjih letih načrtuje obnovo preostalega dela ceste, je za naložbo odštela nekaj manj kot 100.000 evrov. 

Izbrani izvajalec del, podjetje Grafist, je v okviru naložbe, za katero je občina namenila 94.700 evrov, obnovil dobrih 100 metrov cestišča in na ta način izboljšal prometno varnost na tem območju. Delavci so obnovili tudi javno vodovodno omrežje in elektroenergetsko omrežje, na novo pa zgradili še manjkajočo meteorno kanalizacijo.

Občina je pred leti sicer uredila prvih 70 metrov ceste, po kateri promet teče dvosmerno. V okviru naložbe je cestišče razširila, ga v celoti sanirala in preplastila ter na ta način bistveno izboljšala prometno varnost. Vzdolž ceste je zgradila še pločnik in tako pešcem zagotovila površine za sprehajanje, uredila pa je tudi manjše javno parkirišče na tem območju. V naslednjih letih načrtuje še obnovo preostalega dela ceste.