DomovNoviceObjavljen razpis za nagrade na področju turističnih inovacij

Objavljen razpis za nagrade na področju turističnih inovacij

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila poziv za podelitev priznanja Snovalec za spodbujanje promocije in uresničitev novih idej oziroma invencij v turizmu.

Tudi letos je za najbolj obetavne ideje s področja turizma na voljo 15.000 evrov.

Komisija bo med finaliste razdelila 15.000 evrov. Foto: pixabay.com

Poziv Snovalec s prijavnico je objavljen na portalu Banka turističnih priložnosti Slovenije. Rok za prijavo je 20. marec, prijavijo pa se lahko projekti, ki bodo uresničeni do 9. novembra.

Več informacij o pozivu dobite TUKAJ.

Prijave bo ocenila desetčlanska strokovna komisija in najboljše avtorje povabila na predstavitev idej v živo. Med predvidoma tri finaliste bo razdelila nagradni sklad 15.000 evrov bruto. Gre za nepovratna sredstva, ki pa jih finalist prejme šele po popolni uresničitvi invencije oziroma ene njenih ključnih razvojnih faz.

Lani sta nagrado prejela projekta Fontana Zeleno zlato in Sladkorna čipka, ki sta se tudi uresničila, medtem ko je projekt Sredi fantastičnega ničesar ostal neuresničen. Foto: btps.si

Namen Snovalca je spodbujanje ustvarjalnosti, inventivnosti in inovativnosti na podjetniški ravni, ravni destinacij, združenj turističnih proizvodov oziroma ponudnikov ali pri oblikovanju in trženju turističnih proizvodov z območja Slovenije na domačem in tujih trgih.

Snovalec podpira snovanje in izvajanje projektov razvoja in tržnega uvajanja turističnih proizvodov, usklajenih s temeljnimi in strateškimi dokumenti STO, Slovenije in Evrope, pojasnjujejo v pozivu.