DomovNoviceObnova gasilskega doma v Babičih se bo začela v kratkem

Obnova gasilskega doma v Babičih se bo začela v kratkem

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je izbrala izvajalca za rekonstrukcijo prostorov Prostovoljnega gasilskega društva Babiči, naložba je vredna nekaj manj kot pol milijona evrov. Če bo šlo vse po načrtih, bi se lahko v PGD Babiči do konca letošnjega leta že pohvalili z novim in sodobnim gasilskim domom.

Koprska občina se pospešeno pripravlja na obnovo gasilskega doma v Babičih. Rekonstrukcija prostorov, ki so za tamkajšnje gasilsko društvo po več kot 40 letih postali pretesni, se bo začela v kratkem. Med osmimi ponudniki, podjetji CPK, d. d., Plan Invest Gradnje, d. o. o., MPi gradnje, d. o. o., Finali, d. o. o., Koinstal, d. o. o., GP Levar gradbeno podjetje, d. o. o., Makro 5 gradnje, d. o. o. je izbrala podjetje IGC Projekt, d. o. o.

V okviru celovite rekonstrukcije objekta, katere pogodbena vrednost znaša 443.797,25 evra, bo izbrani izvajalec zamenjal dotrajano streho, porušil in na novo zgradil obodne in notranje zidove objekta ter odstranil betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo. V kleti objekta bo na novo uredil dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, novo bo tudi stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže. V pritličju bo uredil garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano, v njem bo svoj prostor našel tudi vetrolov. Povsem na novo bodo delavci zgradili mansardo in v njej uredil prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo.