DomovNoviceOdejica za tople pasje in mačje dni

Odejica za tople pasje in mačje dni

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Obalno zavetišče za živali za svoje kosmate stanovalce lepo poskrbi tudi v mrzlih zimskih dneh. Zavetišču pogosto pomagajo tudi otroci iz osnovnih šol, ki za zapuščene živali zbirajo različne pripomočke in hrano.

V decembru so učenci osnovne šole Sveti Anton in osnovne šole Lucija obdarili živali, ki čakajo na posvojitev. Tudi vi lahko pomagate, in sicer tako, da prispevate kakšno staro odejo, ki bo malim kosmatincem služila kot topla postelja. Predvsem v teh dneh, ko meteorologi napovedujejo prihod polarnega mraza, bodo dodatne odeje prišle še kako prav.

Polepšajte zimske dni živalskim prijateljem. Foto: Vojko Rotar

“Ljudje zavetišču lahko pomagajo tako, da donirajo stare odeje, teh namreč ni nikoli dovolj. Če pa želi kdo pomagati še kako drugače, je vsaka pomoč dobrodošla,” je za eKoper povedal predstavnik za stike z javnostjo v Marjetici Koper Vojko Rotar.

Če še nimate novega koledarja, vas bo morda zanimal koledar, ki ga je Obalno zavetišče za živali izdalo za leto 2017. Koledar s fotografijami zavetiščnih psov in mačk dobite s prostovoljno donacijo, ki bo namenjena izboljšanju kakovosti bivanja oskrbovancev zavetišča.

Z nakupom koledarja pomagajte zapuščenim živalim

Skrb in nega za kosmatince v zavetišču

Živali, ki so sprejete v zavetišče, so veterinarsko pregledane in pod stalnim veterinarskim nadzorom, zavetišče pa jim zagotavlja kar najbolj kakovostno oskrbo.

Poleg tega je zavetišče odprtega tipa, kar pomeni, da so obiskovalci, posvojitelji in sprehajalci dobrodošli v času obiskov. Privoščite si torej zanimiv sprehod in polepšajte dan kosmatincem, ki nestrpno čakajo na posvojitelje. Na voljo so namreč kar  tri velika ograjena sprehajališča in ogromne zelene površine. *