DomovNoviceOdprt je razpis za oddajo umetniške rezidence v Hiši Alojza Kocjančiča za leto 2024

Odprt je razpis za oddajo umetniške rezidence v Hiši Alojza Kocjančiča za leto 2024

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je tudi letos objavil razpis, preko katerega bo izbral umetnike, ki bodo v Kubedu ustvarjali v prihodnjem letu.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je skrbnik dela objekta v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu, ki je namenjen umetniški rezidenci. Za oddajo v brezplačni najem sta na voljo apartma in prostor, ki se ga lahko uporabi kot atelje oz. prostor za izvajanje aktivnosti (delavnice, ipd.) za umetnike.

V letu 2024 bo umetniška rezidenca namenjena ustvarjalcem oziroma umetnikom, ki aktivno delujejo na področju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe in ilustracij, pa tudi grafitov in stenskih poslikav. Pogoj je tudi, da je stalni oziroma začasni naslov umetnikov od umetniške rezidence oddaljen najmanj 60 km.

Za razliko od prejšnjih let se bodo v letu 2024 umetniki v rezidenci izmenjevali na dva meseca in ne več vsak mesec kot doslej.

Za umetnike bo najem prostorov brezplačen, v zameno pa bodo morali svoje umetniško delo oziroma umetnino oddati Mestni občini Koper in v času bivanja izvesti vsaj en dogodek oziroma aktivnost za širšo javnost. Sicer bodo umetnikom povrnjeni tudi stroški materiala za izdelavo dela oziroma umetnine v višini 450,00 EUR bruto.

Zainteresirani umetniki lahko svojo prijavo oddajo najkasneje do 16. novembra 2023. Razpis in prijavnica sta na voljo na povezavi.

Izpolnjevanje razpisnih pogojev bo ugotavljala strokovna komisija za odpiranje vlog, ki jo imenuje Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper.

Vsi zainteresirani se lahko za dodatna vprašanja obrnejo na: kultura@visitkoper.si.

Foto: Jaka Ivančič