DomovNoviceOdprt je razpis za oddajo umetniške rezidence v Hiši Alojza Kocjančiča za leto 2025

Odprt je razpis za oddajo umetniške rezidence v Hiši Alojza Kocjančiča za leto 2025

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je tudi letos objavil razpis, preko katerega bo izbral umetnike, ki bodo v umetniški rezidenci v Kubedu ustvarjali v prihodnjem letu. V letu 2025 je rezidenca namenjena ustvarjalcem, ki delujejo na področju glasbene umetnosti. Prijave so odprte do vključno nedelje, 13. oktobra.

V letu 2025 bo umetniška rezidenca namenjena ustvarjalcem/umetnikom, ki aktivno delujejo na področju glasbene umetnosti. S tem želi zavod omogočiti izmenjavo/mobilnost kulturnih ustvarjalcev/umetnikov. Rezidenca bo umetnikom omogočila ustvarjanje v slikoviti vasici Kubed. S svojo edinstveno lokacijo koprskega podeželja in bogato zgodovino, kulturno in naravno dediščino želimo nuditi mirno in ustvarjalno okolje.

Namen javnega razpisa je ustvarjalcem oddati v brezplačen najem bivalni prostor v Hiši Alojza Kocjančiča z uporabo ateljeja/prostora za delavnice in izvajanje drugih aktivnosti za obdobje 2 zaporednih mesecev.

Za umetnike bo najem prostorov brezplačen, v zameno pa bodo morali svoje umetniško delo oziroma umetnino oddati Mestni občini Koper in v času bivanja izvesti in sodelovati na vsaj dveh dogodkih oziroma aktivnostih za širšo javnost. Izbranim umetnikom, ki bodo ustrezali pogojem razpisa, bodo povrnjeni tudi materialni stroški za izdelavo dela oziroma umetnine v višini 450,00 EUR bruto.

Zainteresirani umetniki lahko svojo prijavo oddajo najkasneje do vključno nedelje, 13. oktobra. Razpis in prijavnica sta na voljo na povezavi.

Izpolnjevanje razpisnih pogojev bo ugotavljala strokovna komisija za odpiranje vlog, ki jo imenuje Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. Vsi zainteresirani se lahko za dodatna vprašanja obrnejo na: kultura@visitkoper.si.

Foto: Jaka Ivančič