DomovNoviceOdprt razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav

Odprt razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je danes objavila javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju Mestne občine Koper za leto 2020. Občina je v proračunu za ta namen zagotovila 50.000 evrov, razpis pa bo odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 31. avgusta.

Do nepovratnih sredstev bodo upravičeni lastniki ali solastniki individualnih stanovanjskih stavb ali lastniki posameznih stanovanj v večstanovanjski stavbi na območju Mestne občine Koper, ki imajo stalno prebivališče na območju Mestne občine Koper ali v tem objektu. Gospodinjstva, ki se bodo med seboj povezala, bodo upravičena do 50-odstotne subvencije, posamezni objekti pa bodo v primeru nakupa in vgradnje nove male komunalne čistilne naprave deležni 40-odstotne subvencije oziroma do največ 1.500 evrov. V primeru izgradnje skupne male komunalne čistilne naprave mora vlagatelj priložiti pogodbo o ureditvi medsebojnih razmerij med investitorji. Do sofinanciranja niso upravičene pravne osebe.

Mestna občina Koper je v proračunu za sofinanciranje rezervirala 50.000 evrov, sofinancira pa izgradnjo nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav za objekte na območjih izven meja aglomeracij, na katerih v skladu z Operativnim programom odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode v Republiki Sloveniji, ki ga je sprejela Vlada RS, ni predvidena izgradnja kanalizacije ali čistilnih naprav.

Prijavitelji morajo vlogo z vsemi dokazili vložiti osebno ali po pošti na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper. Razpis je odprt do porabe sredstev, prijava je možna najkasneje do 31. avgusta. Več o razpisu si preberite na https://www.koper.si/sl/tenders/javni-razpis-za-sofinanciranje-nakupa-in-vgradnje-malih-komunalnih-cistilnih-naprav-na-obmocju-mestne-obcine-koper-za-leto-2020/.