Odprta vprašanja za občinsko svetnico Olgo Franca

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Že nekaj časa v medijih odzvanja umetno ustvarjena zgodba občinske svetnice Olge Franca o tem, da je v Mestni občini Koper slabo poskrbljeno za brezdomce. Njeni štirje brezdomni somišljeniki so se tako pred časom prikazali na vratih Mestne občine Koper z zahtevami po boljšem jutri, medtem ko njihove najbolj goreče zagovornice gospe Olge Franca ni bilo na spregled. 

Olga Franca, slovenska političarka, podpredsednica Slovenske ljudske stranke v obdobju od leta 2009 do 2014, univerzitetna diplomirana ekonomistka, od 26. aprila 2006 tudi predsednica mestnega odbora SLS Koper in med drugim članica Kluba kulturnikov SLS, predsednica strokovno operativnega odbora za zdravstvo SLS, članica programskega odbora za delo, družino in socialo ter članica upravnega odbora Ženske zveze slovenske Istre, naj bi se zavzemala za vse socialno šibke. Ker na eKopru želimo, da je obveščanje javnosti korektno in v skladu z njenimi interesi, objavljamo odprta vprašanja gospe Olgi Franca, ki jih je tudi sama že prejela.

Že nekaj časa v medijih odzvanja umetno ustvarjena zgodba občinske svetnice Olge Franca o tem, da je v Mestni občini Koper slabo poskrbljeno za brezdomce. Foto: ekoper.si

1. Koliko brezdomcev je umrlo v neprimernih bivanjskih razmerah v Sloveniji v obdobju, ko je bila vaša stranka v vladi RS?

2. Koliko je brezdomcem na državnem nivoju donirala stranka SLS in zakaj ni?

3. V kakšnih razmerah so živeli brezdomci v Mestni občini Koper, preden je županski stol zasedel Boris Popovič?

4. V kakšnih razmerah brezdomci v Mestni občini Koper živijo danes, ko je župan Boris Popovič?

5. Ali so bili brezdomci v Mestni občini Koper deležni vsakodnevnega toplega obroka, preden je županovanje prevzel Boris Popovič, in zakaj ne?

6. Ali so imeli brezdomci v Mestni občini Koper na voljo prostor za druženje, preden je županovanje prevzel Boris Popovič, in zakaj ne?

7. Koliko je lokalna SLS v Kopru donirala za koprske brezdomce in zakaj ni?

8. Koliko ste vi osebno brezdomcem v Mestni občini Koper donirali v vseh letih, odkar delujete v stranki SLS, in zakaj niste?

9. Koliko sredstev ste vi osebno donirali brezdomcem v Mestni občini Koper na leto (navedite letnice in donirana sredstva) in zakaj niste?

10. Koliko pobud, namenjenih brezdomcem, ste imeli, odkar ste občinska svetnica v Mestni občini Koper?

11. Kolikokrat ste z brezdomci in zahtevami za izboljšanje njihovih življenjskih razmer obiskali prostore občine Koper, preden je župan postal Boris Popovič, in zakaj jih niste?

12. Kolikokrat ste z brezdomci in zahtevami za izboljšanje njihovih življenjskih razmer obiskali prostore občine Koper v 14 letih, odkar je župan Boris Popovič?

13. Zakaj država v času, ko je bila stranka SLS  v vladni koaliciji, ni sistemsko rešila problematike brezdomstva in se mora s tem sedaj ukvarjati občina?

O odgovorih gospe Olge Franca vas bomo obvestili. *