DomovNoviceOdprte prijave na gorskokolesarski maraton MTB Slavnik 2024

Odprte prijave na gorskokolesarski maraton MTB Slavnik 2024

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 12. maja 2024, bodo Hrpelje gostile že 6. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik, ki z dobro organizacijo tekmovanja in bogatim osrednjim prizoriščem na pobočja Slavnika privablja gorske kolesarje iz Slovenije in širše regije. Spletne prijave so že odprte na spletni strani prireditve.

Lanskoletni dogodek je bil zaradi slabega vremena prilagojen, vendar to ni ustavilo več kot 350 udeležencev, ki so se podali na gorskokolesarsko poslastico po pobočjih Slavnika. Razgibane trase in dobra organizacija niso pustili nikogar ravnodušnega.

Tudi letos organizator pripravlja tri trase – 29, 44 in 66 kilometrov – za različne okuse in stopnje pripravljenosti, dobrodošli pa so tudi udeleženci z električnimi kolesi, ki bodo tekmovali v ločeni kategoriji. Novost bo družinska trasa Lisička in poligon za mini maraton, ki bo letos še posebej razgiban in zanimiv.

Zgodba MTB Slavnika ni zgolj športna, ampak je tudi turistično obarvana. Poudarek je namreč na promociji okolja in lokalnih ponudnikov, ki na osrednjem prizorišču ponujajo pestro dogajanje tudi za spremljevalce udeležencev in ostale obiskovalce. Poleg glasbe, podelitve in nastopov lokalnih skupin bo zadišalo po tradicionalnih dobrotah iz kotlov lokalnih društev iz Občine Hrpelje – Kozina, ki jih bodo okušali tudi udeleženci ob prihodu v cilj. Dejansko se dogajanje začne že dan prej, v Hotelu Admiral, kjer bo potekalo druženje udeležencev ob zgodnjem prevzemu startnih številk.

Prijave na prvovrstni dogodek so že odprte in na voljo na spletni strani www.mtbslavnik.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti programa. Na voljo je še 50 mest za prijavo po ugodnejši ceni, zato pohitite.

Gostiteljici dogodka sta Občina Hrpelje – Kozina in Mestna občina Koper.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa