DomovNoviceOdprte so prijave Altroke Martinovanje za vinogradnike, vinarje in vinske kleti

Odprte so prijave Altroke Martinovanje za vinogradnike, vinarje in vinske kleti

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sklopu najbolj razširjenega vinskega praznovanja, martinovanja, 16. novembra pripravlja popolnoma nov koncept prireditve, ki v ospredje postavlja izbrano vinsko ponudbo in kulinariko ter izjemno zgodovinsko arhitekturno dediščino Kopra. Zavod vabi vinogradnike, vinarje in vinske kleti k prijavi vse do vključno ponedeljka, 21. oktobra.

Titov trg in štiri izjemne palače v središču mesta – Pokrajinski muzej Koper, Pretorska palača, palača Gravisi Buttorai in tako imenovana borilnica oziroma palača Tiepolo Gravisi – bodo prizorišče prvega Altroke Martinovanja v Kopru, kjer bo mogoče okušati najboljša vina iz slovenske Istre. Program za širšo javnost se bo začel že ob 14. uri in bo v palačah trajal do 19. ure, kjer bodo svoja vina predstavljali in stregli vinarji, dogajanje pa bo spremljal bogat kulturno-zabavni program. Na Titovem trgu bo tudi od 14. ure poskrbljeno za kulinarično ponudbo v znamenju martinovanja, po 19. uri pa se bodo dogajanju na trgu pridružili tudi vinarji in obiskovalci iz koprskih palač, kjer bo poskrbljeno za pester glasbeni program. Vinogradniki, vinarji in vinske kleti so pred uradnim začetkom martinovanja, ob 13. uri vabljeni v Pretorsko palačo na slavnostni podpis, s katerim bo Mestna občina Koper postala partner združenja Citta’ del Vino, kar samemu dogodku dodaja mednarodno veljavo.

Odprte so prijave za vinogradnike, vinarje in vinske kleti, ki si želijo biti del Altroke Martinovanja, popolnoma novega koncepta prireditve. Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v želji po spodbujanju vinarstva in sodelovanja z lokalnimi proizvajalci prijavljenim vinogradnikom in vinarjem ponujata brezplačno udeležbo na dogodku. Poleg tega je za prijavljene edinstven dogodek oodlična priložnost za predstavitev vin širši javnosti ter potencialnim novim kupcem v zgodovinskem okolju štirih koprskih palač. Vino na prireditvi bo plačljivo, sodelujoči vinarji bodo svoja vina prodajali.

Organizator vam poleg brezplačne prijave nudi lasten prostor za prodajo in predstavitev ter promocijo. Prijavnica je dostopna tukaj in je odprta vse do vključno ponedeljka, 21. oktobra.

Foto: Jaka Ivančič