Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem bosta tudi letošnjo poletno sezono kulinaričnih druženj v soboto, 13. septembra, zaključili ob morju, na Ukmarjevem trgu, z Altroke Sladko Istro. Organizator dogodka k sodelovanju vabi slaščičarne, restavracije, turistična društva, kmetije, vinarje in druge gastronomske ponudnike. Ponudniki, ki se želijo predstaviti na Altroke Sladki Istri, se lahko prijavijo prek spletne prijavnice na povezavi, in sicer do vključno torka, 5. avgusta.
Od sladke tržnice do altroke slanega
Prijave so odprte za različne sklope. V prvi sklop, poimenovan Sladka Istra se lahko prijavijo ponudniki, ki se uvrščajo med dejavnosti slaščičarn, pekarn, kavarn in restavracij/gostiln in delujejo na območju Istre (Slovenija, Italija, Hrvaška). V drugi sklop, poimenovan Sladka Slovenija se lahko prijavijo slaščičarne, pekarne, kavarne in restavracije/gostilne, ki delujejo na območju Slovenije. V sklop Sladki svet se lahko prijavijo ponudniki sladkih dobrot, ki delujejo v tujini. Na Sladko tržnico se lahko prijavijo kmetije (turistične, izletniške), osmice, medarji/čebelarji, društva, pridelovalci sadnih sokov in marmelad ter ponudniki drugih sorodnih dejavnosti.
K prijavi so vabljeni tudi ponudniki vin in drugih alkoholnih ali brezalkoholnih napitkov. Prijavnica prav posebej nagovarja ponudnike čokoladnih izdelkov, ki bodo svoj prostor imeli v Deželi čokolade. Pod sklop Altroke slano so k prijavi vabljeni ponudniki slanih jedi.
Ugodnost za turistična društva Mestne občine Koper
Turistična društva v Mestni občini Koper, ki so prijavljena na javni razpis za sofinanciranje delovanja turističnih društev v Mestni občini Koper v letu 2025, so upravičena do ene brezplačne stojnice, pod pogojem, da izpolnijo prijavnico do torka, 5. avgusta.
Več informacij o razpisnih pogojih je dostopnih tukaj.
Altroke Sladka Istra bo tudi letos postregla s prijetnim obmorskim ambientom, dobro kulinariko, slastnimi sladicami in glasbenim programom, čarobnim parkom za najmlajše ter drugimi spremljevalnimi aktivnostmi, ki jih pripravlja Zavod za mladino, kulturo in turizem.
Foto: Jakob Bužan