DomovNoviceOktobrski program Centra mladih Koper    

Oktobrski program Centra mladih Koper    

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Po uspešnem zaključku poletja, začetku šolskega leta in praznovanju 6. rojstnega dne se dogodki in aktivnosti v Centru mladih Koper nadaljujejo tudi oktobra.

S prvim oktobrom se zaključuje natečaj mladih glasbenih skupin »CMK Studio Live Vol.2«. S pričetkom ob 20.30 se bodo finalisti natečaja potegovali za nagrade v obliki zaključnega koncerta, ki bo za obiskovalce brezplačen.

V soboto, 2. 10. ob 17.00, bo v novem Skate parku Koper potekal »Sunny skate & BMX session«.

V torek, 5. oktobra, ob 19. uri pa bo v prostorih Centra mladih Koper delavnica irskih plesov. 7. oktobra bo v okviru Tedna otroka okrogla miza, ki jo skupaj s CMK-jem pripravlja Društvo prijateljev mladine Koper.

Prihodnjo soboto, 9. oktobra, ob 10. uri, se bodo mladi odpravili na pohod na Lačno, ki spada med najbolj priljubljene rekreacijske pohodniške poti v zaledju Kopra.

  1. oktober pa je rezerviran za kreativne duše. V dvorani CMK-ja bo s pričetkom ob 19. uri ANTISTRESS jam session, ki ne bo ponujal klasičnih, električnih inštrumentov. Namesto kitar in bobnov bodo na voljo samo tolkalski rekviziti, ki bodo udeležence prisilili k uporabi domišljije s hrupnimi zvoki in lastnega glasu. Od večera se prčakuje, da bo učinkoval terapevtsko.
    V petek, 15. oktobra, bosta v dvorani Centra mladih Koper zazvenela funk in neo-soul. Ob 21. uri bosta z odra prijetne frekvence pošiljali zasedbi »Peška« in »Corti collective«.

Po dolgem času nas bo v predavalnici CMK-ja pričakala tudi Izmenjevalnica knjig, ki bo v ponedeljek, 18. oktobra, od 10.00 do 16.30.

V torek, 19. oktobra, pa se vračajo potopisi. Tokratno predavanje bo nosilo naslov »Potovanje v Italiji v času korone«.

  1. oktobra ob 20.30 bo znova na programu večer s slovenskimi komiki Bunga!, 22. oktobra pa bo elektronski »jam session«, ki se bo prvič zgodil tradicionalno. Povezani računalniki, sintetizatorji in »sempli« udeležencev bodo pričarali zvočno neznanost, ki smo jo nazadnje slišali pod imenom »Electronik Supersonik«.

Vrača se tudi jesenska edicija programa za gibanje in druženje, »Migetalkanje«. V soboto, 23. oktobra, ob 10. uri, bodo kolesarji krenili iz Kopra, pa vse do izolske punte, kjer bo rekreativni program v obliki badmintona in frizbija.

Od 26. do 30. oktobra pa se bo pod taktriko Tineta Decortija izvajal tečaj grafitiranja, medtem ko bo v sredo, 27. oktobra, ob 20. uri na programu Karaoke. Vračajo se tudi tradicionalni večeri poezije oziroma »Obalne rime«. 28. oktobra ob 20. uri se bodo odvile že 49.
Zasedbi Sick Breed in Parnepar pa bosta poskrbeli, da 29. oktober ne bo preveč mehak. S pričetkom ob 21. uri bosta namreč z odra CMK dvorane renčala grunge in punk.

Sicer se bo oktober zaključil z metalom. V soboto, 30. oktobra bo »Halloween razpaljotka«, kjer bodo težke kovine brusili člani zasedb Decline the fall, Guattari in zasedba, ki za zdaj nosi masko.

Foto: Center mladih Koper