DomovNaši krajiOlimpijski festival Pariz 2024 tudi v Kopru

Olimpijski festival Pariz 2024 tudi v Kopru

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju s Športno zvezo Koper, Mestno občino Koper in koprskimi športnimi društvi med 27. do 30. julijem 2024 v Kopru organizira Olimpijski festival. Center športov na mivki bo eno od šestih prizorišč v Sloveniji, kjer bo možno na velikem zaslonu spremljati nastope slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Parizu.

Poleg prenosa nastopov slovenskih olimpijcev bodo v popoldanskem času, med 16. in 20. uro, na voljo tudi številne aktivnosti za obiskovalce. Preizkusili se bodo lahko v športnih izzivih na mobilni plezalni steni, v simulatorju kajaka, v curlingu, košarki na vozičkih, gimnastiki in drugih poligonih. S sodelovanjem bodo obiskovalci deležni praktičnih nagrad, nagrade pa si bodo lahko s pravilnimi odgovori na zanimiva vprašanja prislužili tudi sodelujoči v olimpijskem kvizu.

Dogajanje na koprskem olimpijskem festivalu bo ob glasbi in animaciji popestril tudi pogovorni kotiček, ki bo gostil nekdanje koprske olimpijce in druge zanimive goste iz sveta športa. Dodatne informacije o festivalu in program olimpijskih iger najdete na spletni strani dogodka.

Foto: OKS, Jaka Ivančič