DomovNoviceOperne arije v čast Pasoliniju v Muzejskem parku navdušile

Operne arije v čast Pasoliniju v Muzejskem parku navdušile

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so v novem Muzejskem parku na svoj račun prišli vsi ljubitelji operne glasbe. Videmsko društvo Società Filarmonia, ki se je koprskemu občinstvu prvič predstavilo že leta 2014 z znamenito opero Seviljski brivec, je tokrat izvedlo nepozaben koncert opernih arij Non ti scordar di me, s katerim so obeležili tudi 100. obletnico rojstva italijanskega pesnika, pisatelja in režiserja Pier Paola Pasolinija. Kulturno obarvanega dogodka se je udeležila tudi koprska podžupanja Olga Franca.

Vrhunski mladi glasbeniki I Virtuosi di Aquileia in štirje solisti Guadalupe Guillen Utrilla (sopran), Sabina Willeit (mezzosopran), Jae Cheol Moon (tenor) in Neven Stipanov (bariton) so številnemu občinstvu ponudili nepozabno glasbeno doživetje. Bogat program je zajemal arije in romance različnih italijanskih in drugih skladateljev. Med drugim so izvedli Pasolinijevo pesem Che cosa sono le nuvole, ki jo je uglasbil Domenico Modugno in jo najdemo v filmski nadaljevanki Capriccio all’italiana.

Glasbeniki in pevci so v nedeljo prvič nastopili na prenovljenem Muzejskem trgu, in sicer pod dirigentsko taktirko umetniškega vodje društva Filarmonia Alfreda Barchija, ki v okviru projekta Tespisov voz želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije Julijske Krajine, Slovenije in Hrvaške italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu, predvsem mlajšim, ter s pestrim programom promovirati italijansko operno kulturo.

Foto: Jakob Bužan