DomovNoviceOŠ Koper izpeljala zanimiv pogovorni večer Športnik športniku

OŠ Koper izpeljala zanimiv pogovorni večer Športnik športniku

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Osnovni šoli Koper so pred dnevi izpeljali nadvse zanimiv pogovorni večer z naslovom Športnik športniku. Na prireditev so povabili športnike od nastanka osnovne šole do danes, ki jim je bil ob zaključku šolanja dodeljen naziv Naj športnik Osnovne šole Koper. Pogovornega večera se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić.

Z nazivom Naj športnik OŠ Koper se lahko pohvalijo Dušan Fidel, Luka Gorjup, Kevin Škerlič, Veronika Leški, Teo Klepač, Vid Miklavčič, Enej Mikavčič, Bor Breznikar, Matija Bažec, Amadej Turk, Lana Vidmar, Amar Muratović, Denis Zulić, Anadej Fink in Naja Homec Binder.

Na nadvse zanimivem večeru so Naj športniki povedali veliko zanimivosti in vse zbrane nemalokrat z izjavami tudi prisrčno nasmejali. Bili so si enotni v tem, da jih pri usklajevanju šolskih in športnih dejavnosti takrat niso podpirali zgolj starši, temveč tudi šola, ki jim je omogočila razvijanje športnih potencialov. Hvaležnost so izrazili predvsem učiteljem športa, pa tudi ostalim učiteljem in razrednikom, ker so jim pokazali veliko mero razumevanja.

Sedanjim učencem OŠ Koper so jasno sporočili, da se z rednim delom brez težav lahko usklajuje športne in šolske obveznosti. V medgeneracijski izmenjavi mnenj in pogledov je bilo zaznati, da so sedanji učenci z zanimanjem prisluhnili naj športnikom in njihovim športnim zgodbam ter kako so se le-te nadaljevale po odhodu iz osnovne šole.

»Z organizacijo tovrstnih srečanj z našimi bivšimi učenci ohranjamo stike, omogočamo medgeneracijska srečanja, kot šola prisluhnemo kritičnemu razmišljanju bivših in sedanjih učencev, kar predstavlja odlično izhodišče za iskanje izboljšav,« je v svojem govoru izpostavila ravnateljica OŠ Koper Ingrid Poropat in dodala, kako pomembno vlogo ima šport v vsakdanjem življenju.

Foto: OŠ Koper