DomovNoviceOsnovi šoli Elvire Vatovec Prade priznanje za inovativne učne oblike

Osnovi šoli Elvire Vatovec Prade priznanje za inovativne učne oblike

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

OŠ Elvire Vatovec Prade je prejemnica priznanja Blaža Kumerdeja, ki ga Zavod RS za šolstvo podeljuje pedagoškim delavcem in ustanovam za izjemne dosežke pri razvoju ter uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso za leto 2021.

Priznanje Blaža Kumerdeja za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo so prejele tri osnovne šole, in sicer Osnovna šola Šenčur, Osnovna šola Elvire Vatovec Prade skupaj s podružnično šolo v Sv. Antonu in Osnovna šola Dornberk. Priznanje je prav tako prejela kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija.

Nagradili so tudi dve posameznici. Priznanje je prejela ravnateljica na Osnovni šoli Muta Anita Ambrož, ki so jo v različnih okoljih prepoznali kot učinkovito, razvojno naravnano in empatično ravnateljico ter jo povabili k sodelovanju v številne programe usposabljanj za ravnatelje in učitelje ter v različne projekte. Priznanje pa je prejela tudi učiteljica razrednega pouka na OŠ Janka Padežnika Maribor Nina Malajner, ki je s svetovalci zavoda intenzivno sodelovala pri razvijanju in uvajanju formativnega spremljanja, predmeta spoznavanja okolja, razrednega pouka, uvajanju tujega jezika v prvo vzgojno-izobraževalno obdobje, pri razvoju prakse dela z učenci priseljenci ter z učenci Romi in njihovimi družinami.

Foto: OŠ Elvire Vatovec Prade