DomovNoviceOsrednji koprski hotel začenja novo poglavje koprske turistične ponudbe

Osrednji koprski hotel začenja novo poglavje koprske turistične ponudbe

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta petek svoja vrata odpira prenovljen osrednji koprski hotel. Po novem ga bodo krasile štiri zvezdice, iz Hotela Koper pa je preimenovan v Grand Koper. Prvi obiskovalci ga bodo lahko obiskali že ta vikend.

Lastnika hotela Aleš Piščanc in Marja Černe sta se v želji po dvigu ravni koprske turistične ponudbe odločila, da bosta svojemu mestu vdahnila novo življenje. Prenovila sta osrednji koprski hotel, ki ga za ljubitelje lepega in sodobnega dizajna odpirata ta vikend. Navdih za prenovo sta črpala predvsem iz zgodovine te mogočne stavbe, želita pa si, da bi tudi zaradi svoje strateške pozicije postal osrednja točka koprskega obmorskega središča – ne le za njegove obiskovalce, temveč tudi za vse ostale, saj Grand Koper poleg hotelske ponudbe piše še mnogo drugih zgodb.

Stavba v resnici ni prav drugačna od prvotne, ki jo je pred skoraj 70 leti zasnoval Edo Mihevc, saj ohranja njeno strukturo in odprtost. Svoje vire pri prenovi interjerja sicer črpa iz lastne zgodovine, a se osredotoča na moderen pridih, vrhunske storitve in posebno dizajnersko zgodbo. Ključni element hotela je tudi njegova drugačna in vedno trendovska kulinarična ponudba, na kateri svojo zgodbo Marja in Aleš gradita že celo zadnje desetletje. »Grand Koper vidimo kot neke vrste mesto v mestu. Poleg hotelskih sob so namreč njegovi pomembni deli še restavracija, picerija, kavarna, večerni lokal, na voljo so tudi coworking prostori. Želimo si, da Grand Koper (ponovno) postane prostor za druženje tako naših gostov, torej poslovnežev, turistov in obiskovalcev, kot lokalnega prebivalstva. Na ta način obujamo njegov pretekli povezovalni duh, spreminjamo mite o hotelu kot zaprtem prostoru, predvsem pa gradimo na odprtosti na vseh nivojih,« razkrije svojo vizijo hotela Piščanc.

Osrednji koprski hotel s 60 sobami

Grand Koper nagovarja predvsem poslovnega gosta, pare in popotnike, zadovoljil pa bo tudi družine in večje skupine, med drugim športnike na pripravah – predvsem v času izven glavne sezone. V hotelu je osem različnih tipov dizajnerskih sob, skupaj jih naštejemo natančno 60. Gostom bosta v drugi polovici leta na voljo manjši wellness in fitnes. Do konca leta bodo urejeni tudi prostori za sestankovanje in manjša poslovna srečanja.

Nov interjer in grafična podoba hotela se umeščata v zgodovinski objekt, vendar nista nostalgična in ničesar ne poustvarjata, nista modernistična, ampak sta združena v celoto, ki lahko obstaja samo danes, po drugi strani pa se načrtno izogiba generičnosti in primerjavi.

Vrhunska kulinarična ponudba – Grandova glavna zvezda

Svoja vrata po več kot letu dni zaprtja ponovno odpira tudi restavracija Capra. Ta se bo še naprej posvečala ustvarjanju nepozabnih gastronomskih doživetij za vse ljubitelje prvovrstne kulinarike in čarobnega ambienta. V času zaprtja pa se je v prostoru nekdanje knjigarne, tik ob restavraciji, odprla še Caprina mlajša sestra – Caprizza. Pice v Grandovi piceriji so narejene iz napolitanskih sestavin, receptura pa je prilagojena in »čisto naša«. Za kavarniško izkušnjo bo poskrbel Carlo – nova manjša kavarnica. Ta se bo do konca leta razširila še na trg na levi strani hotela, v neposredno bližino Vigoja. V zgornjem nadstropju bo gostom, ki potrebujejo več intime, na voljo Club – t. i. klubski prostor. Ta je idealen za intimno večerjo, manjše poslovne dogodke, družinska srečanja in podobno.

Foto: MOK, Dragan Zlatanovič