DomovNoviceOstanimo v stiku prek istrskih receptov

Ostanimo v stiku prek istrskih receptov

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Trenutne razmere nam ne omogočajo, da bi potovali, zato pa lahko s slovensko Istro ostanete v stiku prek pristne istrske kulinarike.

Vsi tisti, ki bi jesenske dni radi izkoristili za obisk slovenske Istre, pa zaradi omejitev ne morete k nam, lahko z nami ohranite stik prek odlične istrske kulinarike. Morja in sonca polni okusi naj vas spomnijo na Piran, Portorož, Izolo, Koper in Ankaran ter na bogato zeleno istrsko podeželje.

Istrski obed lahko začnete z bakalajem (recept za njegovo pripravo dobite tukaj: https://www.visitizola.com/okusi/bujol-vabi-na-bakala-kot-so-ga-pripravljale-nase-none) Za toplo predjed vam svetujemo bobiče, pristno istrsko enolončnico na osnovi koruze, fižola in krompirja. (Recept je dostopen tukaj: https://www.visitizola.com/okusi/skrivnosti-priprave-pravih-istrskih-bobicev). Kulinarično popotovanje pa ne more miniti brez istrskega paradnega konja – fužev s tartufi. (recept je dostopen tukaj: https://www.portoroz.si/si/dozivi/kulinarika/istrski-recepti/4840-fuzi-s-tartufi).

In kaj izbrati za glavno jed? Nekaj morskega seveda. Mi vam svetujemo brancina v soli. (recept zanj je tukaj:  https://www.portoroz.si/si/dozivi/kulinarika/istrski-recepti/4852-piranski-brancin-v-soli).

Istrska pojedina ne more miniti brez sladice. Glede na to, da je v tem obdobju mladega vina na pretek, si lahko pripravite refoškove palačinke. Ste jih že poskusili? (Recept najdete tukaj:  https://www.portoroz.si/si/dozivi/kulinarika/istrski-recepti/4854-hrostule-in-refoskove-palacinke).

Sicer številni ponudniki istrskih izdelkov in pridelkov nudijo možnost naročila prek spleta. Naročite si nekaj istrskega na dom in tako ohranite stik z morjem.

Foto: Jaka Ivančič