DomovNoviceOtroci Vrtca Koper junaki letošnjega dneva Zemlje

Otroci Vrtca Koper junaki letošnjega dneva Zemlje

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Vsako leto se ob dnevu Zemlje v mesecu aprilu, izvajajo številne aktivnosti, ki opozarjajo na pomembnost varovanja našega okolja. Letos so k akciji pristopili tudi otroci Vrtca Koper, ki so v sodelovanju z Marjetico Koper v okviru projekta Postani junak/junakinja izpeljali čistilno akcijo.

Na pobudo vzgojiteljice Doroteje Perše so k projektu pristopile vse skupine Vrtca Koper. Svoj delček v mozaiku so tako prispevali tudi otroci oddelka Čebelica vrtčevske enote Ribica, ki so v okviru akcije poskrbeli, da naša »Zemlja ne zboli«.

S ciljem razvijati ekološko zavest predšolskih otrok so skozi pogovore in raznolike dejavnosti omogočili otrokom kritičen vpogled  v ekološko problematiko današnjega časa in jih spodbuditi k bolj družbeno odgovornemu ravnanju. »V okviru projekta, katerega letošnje geslo je Poberem smet in rešim svet, so otroci skupin Pikapolonice, Žabice in Sovice spoznavali načine, kako pomagati ohranjati naš planet čist, kaj odpadki sploh so in kaj lahko naredimo z njimi, kam ti sodijo in kako jih lahko ponovno uporabimo. Ob tem so se seznanili, katerih odpadkov je največ in zakaj je temu tako,« je ob zaključku akcije povedala Adnina Imamović, vzgojiteljica v enoti Ribica – oddelku Čebelica.

Otrokom iz Vrtca Koper so z donacijo rokavic in odpadnih vrečk na pomoč priskočili v Marjetici Koper, nato pa skupaj z njimi očistili okolico vrtca. Po uspešno opravljeni čistilni akciji so vsi otroci postali pravi junaki in junakinje. Povabilu so se odzvali tudi v Rižanskem vodovodu Koper, ki so s prijaznim velikanom Kapkom otrokom predstavili pomen ohranjanja čiste in neoporečne vode ter jim razložili, zakaj je voda tako zelo pomembna za vse nas.

Foto: Marjetica Koper