DomovNoviceOtroke bo obiskal dedek Mraz

Otroke bo obiskal dedek Mraz

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Šolarji začenjajo druge počitnice v tem šolskem letu – novoletne počitnice. Doma bodo 11 dni, v šolske klopi se ponovno vračajo po novem letu, v sredo, 3. januarja. Marsikje si bodo lahko počitniške dni popestrili ob božično-novoletnih prireditvah.

Ves prihodnji teden so v večjih mestih organizirane številne praznične prireditve in obiski dedka Mraza. Med drugim bo v Ljubljani od 26. do 30. decembra vsak popoldan potekal sprevod dedka Mraza po mestnih ulicah, v Kopru pa se ga bodo otroci v okviru Magičnga decembra razveselili 30. decembra ob 17. uri, na Titovem trgu. Poleg dedka mraza bosta otroke zabavala BQl. Prav včeraj pa se je na Ukmarjevem trgu v Kopru odprlo še drugo drsališče, ki je obogatilo že tako pester program Magičnega decembra.

Foto: Vojko Rotar

V Mariboru se otroci z dedkom Mrazom srečujejo že ves december, s posebno prireditvijo pa se bodo lahko od njega za leto dni poslovili prihodnji petek, 29. decembra, zvečer na Trgu Leona Štuklja.

Po vrnitvi v šolske klopi 3. januarja se nato za šolarje in učitelje 31. januarja končuje prvo ocenjevalno obdobje. Naslednje, enotedenske zimske počitnice pa se za učence zahodne in osrednje Slovenije začenjajo 19. februarja, za vzhodno polovico Slovenije pa bodo zimske počitnice od 26. februarja do 2. marca 2018.