DomovNaši krajiOživela ulica bo tudi letos oživila številne mestne trge

Oživela ulica bo tudi letos oživila številne mestne trge

Naši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V sredo, 30. avgusta, se vrača priljubljena poletna prireditev Oživela ulica. Kidričevo ulico bodo med 19. uro in polnočjo ponovno napolnile stojnice, na katerih se bodo predstavili posamezniki in društva. Klub študentov občine Koper (KŠOK) v sklopu prireditve ob letošnji izvedbi napoveduje številne spremljajoče dogodke na različnih prizoriščih starega mestnega jedra.

Klub študentov občine Koper (KŠOK) tradicionalno organizira prireditev Oživela ulica. Namen prireditve je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico. Oživela ulica bo letos s pestrim programom za vse okuse in generacije povezala dogajanje na Titovem, Muzejskem, Carpacciovem trgu, v Taverni, Kantini in atriju Fakultete za humanistične študije.

Dostop do mesta po Kidričevi ulici za vozila onemogočen

V času prireditve bo dostop do mestnega jedra po Kidričevi ulici onemogočen, zato organizatorji občanke in občane prosijo za strpnost in razumevanje. Prireditev bo terjala nekaj prometnih zapor: od 17. ure dalje bo zaprta Kidričeva ulica od križišča s Pristaniško do Titovega trga ter asfaltirani del ob Kidričevi ulici na Muzejskem trgu.

Ne glede na zaporo prometa bo dostop omogočen stanovalcem, ki do stanovanja v starem mestnem jedru dostopajo prek zaprtega dela občinske ceste. Poskrbljeno bo tudi za primeren obvoz za intervencijska vozila.

Več informacij o sami prireditvi na povezavi.

Foto: MOK, KŠOK