DomovNovicePAZLJIVO TUDI NA PLAŽI: Tatovi ne počivajo

PAZLJIVO TUDI NA PLAŽI: Tatovi ne počivajo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V poletnih mesecih se na plažah vsako leto poveča število tatvin, pri čemer so najpogostejše kraje mobilnih telefonov, denarnic z osebnimi dokumenti, bančnih in kreditnih kartic in seveda gotovine, ugotavljajo na policiji. Kot opozarjajo, za preprečitev kraj lahko največ naredi vsak sam. Tako svetujejo, da na plaže ne nosimo vrednejših predmetov.

Med vrednejše predmete na policiji izpostavljajo zlatnino, gotovino in drage pametne telefone. Prav tako naj obiskovalci plaže v parkirana vozila nikar ne odložijo torb na vidnih mestih, saj je to prava vaba za vlomilce, so za STA pojasnili na Policijski upravi Koper.

Čeprav ne razpolagajo s točnimi statističnimi podatki, na koprski policijski upravi letos pri intenziteti kraj na plažah ob slovenski obali ne opažajo večjih odstopanj od preteklih let.

Policija svetuje, naj na plaže ne nosimo vrednejših predmetov. Foto: arhiv ekoper.si
Kot omenjeno pa za preprečitev kraj lahko največ naredi vsak sam in v ta namen policija vsako leto organizira tudi več preventivnih akcij, s katerimi skušajo osvestiti tako lokalne prebivalce kot tudi obiskovalce turističnih destinacij.

Če kljub vsemu postanemo žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestimo policijo. Tatvino, vlom v vozilo ali kakšen drug neprijeten dogodek zato takoj prijavimo najbližji policijski postaji oz. pokličemo na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200, še svetujejo na policiji.