DomovNovicePester potniški vikend

Pester potniški vikend

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes Koper gosti 285 metrov dolgo potniško ladjo MS Westerdam, ki je bila pri nas prvič privezana 7. maja. K nam je danes pripreljala 1916 potnikov in 800 članov posadke.

Iz Splita je MS Westerdam na koprski potniški terminal priplula v zgodnjih jutranjih urah, svojo pot pa bo zvečer nadaljevala proti Benetkam.

Elegantna in luksuzna potniška ladja ladjarja Holland America Line je sestra ladij MS Westerdam, MS Zuiderdam in MS Noordam. Imena ladij predstavljajo vse štiri smeri neba, in sicer v nizozemskem jeziku.

Potniška velikanka na privezu v Kopr. Foto: ekoper.si

Velikanka, ki jo je krstila znana nizozemska igralka

Potniško velikanko odlikuje eleganca, ki ji piko na i dajejo izraziti detajli, ki potnike spremljajo na vsakem koraku. Gostje lahko uživajo v dveh zunanjih bazenih, casinoju, kinu in gledališču ter si privoščijo tudi pravo doživetje ob spremljanju kuharske oddaje,  ki jo v živo snemajo na ladji. Kot zanimivost naj omenimo, da jo je v Benetkah, preden je odšla na svojo prvo pot, 25. aprila 2004 krstila znana nizozemska igralka Renée Soutendijk.

Že jutri pa na potniškem terminalu pričakujemo našo stalno gostjo, ki je bila v lanskem letu tudi največkrat privezana potniška ladja pri nas, Thomson Dream. K nam bo priplula s Krfa in svojo pot nadaljevala proti Benetkam. Na krovu bo pripeljala kar 1506 potnikov, ki bodo lahko uživali ob ogledu našega starega mestnega jedra, zavili v zaledje ali pa se odpeljali na ogled Postnjske jame, Predjameskega gradu, Bleda ali stolnega mesta.