DomovNaši krajiPodelili priznanja izjemnim bolničarkam, moto klubu in krvodajalcu

Podelili priznanja izjemnim bolničarkam, moto klubu in krvodajalcu

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so na sedežu Območnega združenja koprske enote Rdečega križa Slovenije podelili bronaste znake civilne zaščite trem bolničarkam, ki so se v zadnjih letih izkazale z delom na področju humanitarne dejavnosti in s požrtvovalnim delom na področju civilne zaščite.

Bronasti znak Civilne zaščite se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči. Ob današnji krajši slovesnosti so znak, ki jim ga je podelila Uprava za zaščito in reševanje, prejele tri zaslužne bolničarke Petra Majcen, Andreja Aksentič in Damjana Zonta.

V sklopu podelitve je predsednica RKS OZ Koper Marta Vrčon Komel podelila plaketo Moto klubu Kondor, ki so v lanskem leku presegli pomemben mejnik pri darovanju krvi. Kar tridesetkrat so organizirali skupinsko darovanje krvi svojih članov, ki so tudi sicer dejavni na več socialnih področjih.

Posebno plaketo so podelili tudi Vitezu krvodajalstva Vojkotu Grižonu iz Krkavč, ki je kri daroval že 133-krat.

Prejemnikom priznanj je čestitala tudi koprska podžupanja  Jasna Softić. Ob tej priložnosti se jim je zahvalila za njihovo požrtvovalnost in pripravljenost pomagati v izrednih razmerah. Pohvalila je tudi delo civilne zaščite in reševanja ter RK OZ Koper, ki sta v času epidemije opravila izjemno delo in nudila podporo tako zdravstvu kot tudi drugim interventnim službam.