DomovNovicePodelili so priznanja civilne zaščite obalne regije  

Podelili so priznanja civilne zaščite obalne regije  

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so v Pretorski palači podelili priznanja civilne zaščite obalne regije najzaslužnejšim posameznikom v koprski občini na področju reševanja, pomoči in odpravljanja posledic naravnih in drugih nesreč. 

Civilna zaščita obalne regije vsako leto podeli priznanja prizadevnim posameznikom, društvom in organizacijam, ki so izkazali pripravljenost pomagati ob izjemnih in nepredvidljivih situacijah, kot so naravne in druge nesreče. Letos so podelili tri priznanja, zlati znak je prejela vodja sektorja območja jadranskih rek z morjem Direkcije RS za vode Zorka Sotlar, srebrnega Živa Banovac, zaposlena v Oddelku za zaščito in reševanje, bronasti znak pa si je prislužil član štaba Civilne zaščite Mestne občine Koper Robert Šuc.

Ob tej priložnosti je poveljnik obalne regijske civilne zaščite Zvezdan Božič podelil še dve lanskoletni priznanji, srebrni znak je prejel strokovnjak s področja geologije Marko Kočevar, medtem ko je Krajevna skupnost Črni Kal prejela bronastega.

Prejemnikom priznanj je čestital tudi koprski župan Aleš Bržan in se jim zahvalil za njihovo požrtvovalnost in pripravljenost pomagati v izrednih razmerah. Pohvalil je tudi delo civilne zaščite in reševanja, ki je v času epidemije opravila izjemno delo in nudila podporo tako zdravstvu kot tudi drugim interventnim službam.