DomovNovicePokrajinski muzej Koper objavil razpis za najemnika muzejske kavarne

Pokrajinski muzej Koper objavil razpis za najemnika muzejske kavarne

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Pokrajinski muzej Koper je objavil širši razpis za najem muzejske kavarne z notranjimi in zunanjimi prostori. Rok za oddajo ponudb se izteče v ponedeljek, 28. februarja.

Razpis za muzejsko kavarno z lanskega leta se je uspešno zaključil z izbiro ponudnika, ki pa se je kasneje odločil odstopiti zaradi bojazni, da bo poslovanje onemogočeno zaradi covid ukrepov. Nov razpis predvideva ureditev kavarne na obeh zunanjih vrtovih muzeja, tako v lapidariju kot v zgornjem vrtu, ter v zaprtem prostoru ob razstavi novejše zgodovine, kar bo omogočilo delovanje vse dni v letu ter več prostora za strežbo, opisujejo v koprskem muzeju.

»Lokacija bodoče kavarne je strateška, saj se z odprtjem velike garažne hiše pod Muzejskim trgom nahaja na glavni vstopni točki v mesto. Tako bo mimo kavarne šel, tako rekoč, vsak obiskovalec mesta. In verjamemo, da se bo v njej tudi z veseljem ustavil,« pove direktor muzeja Luka Juri ob mnenju, da gre za enkratno priložnost za gostinca, ki želi v Kopru razviti ponudbo višjega ranga.

Kavarna naj bi svoja vrata odprla pozno spomladi, saj bodo še potrebna nekatera vzdrževalna dela, da bo lahko kavarna operativna. Tako bo najemnik odprl v najbolj primernem obdobju, ko se začne lepo vreme, v katerem je vrt najlepši, so poleg razpisa zapisali v muzeju.

Razpis in vsa razpisna dokumentacija sta na voljo na povezavi.

Foto: MOK