DomovNovicePokrajinski muzej Koper vabi na občasno razstavo Ksenije Vidali

Pokrajinski muzej Koper vabi na občasno razstavo Ksenije Vidali

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru Poletne muzejske noči v soboto, 17. junija, ob 110. obletnici rojstva primorske operne pevke in glasbene pedagoginje Ksenije Vidali, Pokrajinski muzej Koper vabi ob 20. uri v Muzejsko galerijo na odprtje občasne razstave Pomlad na opernem odru. Razstava bo na ogled vse do ponedeljka, 18. septembra.

Vidalijeva je v svoji bogati operni karieri naštudirala okrog 35 vlog, od tega 26 v ljubljanski Operi, in nastopila v več kot 350 predstavah. Na ljubljanskem opernem odru je veljala za eno najpomembnejših interpretk Mimi (La Bohème, G. Puccini), tuji kritiki so jo uvrščali med najpomembnejše sodobne operne pevke. Svojo pevsko kariero je zaključila po dobrih dvajsetih letih in se posvetila pedagoškemu delu.

V sklopu odprtja razstave se bo odvil tudi večer opernih arij kot poklon Kseniji Vidali, v izvedbi vrhunskih primorskih opernih pevcev Štefice Grasselli in Gregorja Ravnika ter pianistke Irine Milivojević.

Operne arije bo z besedami ob 20.30 v dvorani palače Belgramoni Tacco prepletla muzikologinja in novinarka Luisa Antoni.

Več informacij o pestrem programu v okviru Poletne muzejske noči na povezavi.

Foto: Pokrajinski muzej Koper, MOK