DomovNovicePolicisti bodo izvajali poostren nadzor

Policisti bodo izvajali poostren nadzor

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Policisti večine držav EU, tudi slovenski, bodo od danes do nedelje izvajali usklajen poostren nadzor hitrosti, ki so ga poimenovali akcija Speed. Namen akcije je spodbuditi voznike k previdni in varni vožnji. Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami, pravijo na policiji.

Na slovenskih cestah je letos umrlo 81 udeležencev v prometu, v enakem obdobju lanskega leta pa 89, kar pomeni devet odstotkov manj mrtvih, navajajo na policiji. Kar 34 žrtev policija pripisuje neprilagojeni hitrosti, kar predstavlja 42 odstotkov vseh smrtnih žrtev. V enakem obdobju lanskega leta jih je zaradi neprilagojene hitrosti umrlo 26.

Policisti bojo izvajali poostren nadzor hitrosti. Foto: arhiv ekoper.si

Policisti bodo poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do kršitev in prometnih nesreč, ter na cestah v bližini šol. Približuje se namreč začetek šolskega leta, so poudarili na policiji. “Voznike želimo opozoriti, da se bodo naslednji teden v šolske klopi že vrnili otroci, ki so ena izmed najbolj ogroženih skupin v cestnem prometu, zato je nujno, da v bližini šolskih poti zmanjšajo hitrost vožnje oz. jo prilagodijo razmeram na cesti,” so pojasnili.

Spoštovanje cestnoprometnih predpisov je ključno

Za večjo varnost morajo poskrbeti predvsem vozniki sami, dosledno spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila, so poudarili na policiji.