DomovNovicePotujoči Kino Istra novembra v Izoli, Kopru in Sv. Antonu

Potujoči Kino Istra novembra v Izoli, Kopru in Sv. Antonu

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Potujoči Kino Istra se v novembru osredotoča na slovenske in italijanske filme, od čisto svežih produkcij do pogleda v zgodovino, ne bo pa manjkalo niti priložnosti za druženje najmlajših in mladine.

Kino Istra bo že v petek, 5. novembra, ob 19. uri obiskal Sedež skupnosti Italijanov Koper, kjer bodo predvajali dramo Tri nadstropja. Režiser Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah dotakne tem, kot so krivda, pravica, starševska odgovornost in neizbrisane posledice naših odločitev.

Art kino Odeon bo v četrtek, 11. novembra, ob 20. uri prizorišče vojne drame Nasvidenje v naslednji vojni. Po mnenju številnih filmskih kritikov eden najboljših slovenskih filmov vseh časov bo letos na ogled tudi v digitalizirani in restavrirani različici.

Gledalce bo skozi zgodbo mornarja, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, popeljal italijanski filmski režiser Pietro Marcello s filmom Martin Eden. Ta bo na sporedu v petek, 12. novembra, ob 19. uri na Sedežu skupnosti Italijanov Koper.

V soboto, 13. novembra, bo med 10. in 12. uro v izolski Palači Manzioli potekala dvojezična filmska delavnica za najmlajše. Otroci nad šestim letom starosti bodo pod mentorstvom Egle Frandolič in Ane Peršič spoznali delo režiserke Katarine Nikolov, animirani film Povodni mož in ljudsko pravljico, ki jo je navdihnila.

Art Kino Odeon v Izoli bo v petek, 19. novembra, ob 20. uri gostil dokumentarni film Bird on a Wire: Leonard Cohen. Film gledalca seznani z najbolj zahtevnimi platmi turneje legendarnega pevca in avtorja Leonarda Cohena, pa tudi njegovo čustveno krizo.

Potujoči kino bo v četrtek, 25. novembra, ob 19. uri obiskal tudi Hišo kulture v Sv. Antonu in gledalcem ponudil na ogled slovenski dramski film Sanremo režiserja Miroslava Mandića. S preprosto in poetično pripovedjo natančno oriše občutja ob izgubi spomina, skozi kopreno katerih prodirajo svetli žarki prijateljstva in ljubezni. Projekciji bo sledil pogovor z režiserjem filma.

V ponedeljek, 29. novembra, mesec zaključijo z video igrico na velikem platnu Big Game. Vznemirljiva igra bo v Centru mladih Koper med 18. in 20. uro prinesla neskončno zabavo tako za začetnike kot tudi za veterane v igranju tovrstnih iger. Prijave in morebitna vprašanja lahko naslovite na elektronski naslov meri.viler@isolacinema.org.