DomovNovicePravno svetovanje za socialno ogrožene občane MOK

Pravno svetovanje za socialno ogrožene občane MOK

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper bo tudi v tem letu izvajal program pravnega svetovanja za socialno ogrožene občanke in občane Mestne občine Koper. V okviru brezplačnega programa, ki ga sofinancira koprska občina, bodo občankam in občanom nudili pomoč za razrešitev pravnih težav z različnih področij.

Brezplačni program, ki ga Mestna občina Koper sofinancira že vrsto let, izvaja pa ga Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper, je namenjen socialno ogroženim občankam in občanom, ki potrebujejo pravno pomoč za razrešitev težav na področju družinskega, izvršilnega, upravnega, delovnega in dednega prava, prava socialne varnosti in drugih oblik prava.

V času epidemije se ljudje vsakodnevno soočajo z različnimi težavami tudi na področju prava, med katerimi je vse več tistih, ki si tovrstnih storitev ne morejo privoščiti. Če je v letu 2019 brezplačno pravno pomoč potrebovalo 366 socialno ogroženih občanov, je ta številka ob lanskoletnem izbruhu epidemije koronavirusa poskočila, lani je tako pravno pomoč potrebovalo kar 411 uporabnikov.

Koprska občina tudi letos sofinancira program brezplačnega pravnega svetovanja, temeljni pogoj za vključitev je socialna ogroženost posameznika. V program se lahko vključijo posamezniki, ki so prejemniki denarne socialne pomoči, nizkih pokojnin oziroma trajno nezaposljivi posamezniki ter posamezniki, ki jih v program napoti Center za socialno delo Južna Primorska, Enota Koper.

Za več informacij se obrnite na elektronski naslov info@pravnicenter.si ali pokličite na številko 031 772 737.