DomovNovicePred nami je Istrski maraton, ki prinaša tudi zapore prometa

Pred nami je Istrski maraton, ki prinaša tudi zapore prometa

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska Istra bo ta konec tedna prizorišče Luka Koper 8. Istrskega maratona. V soboto bo tekaške zmogljivosti merilo 500 mlajših tekačev, v nedeljo pa se bodo na treh različnih trasah preizkušali še rekreativni in profesionalni tekači. Po navedbah organizatorja v nedeljo pričakujejo 2500 tekačev. Zaradi zagotavljanja varnosti tekačev se v času prireditve obetajo spremembe prometnega režima in zapore cest, zato organizatorji prosijo za strpnost, uvidevnost in dodatno previdnost.

V soboto, 9. aprila, bodo od 11. ure najprej s štartnim prostorom ob koprski Taverni na vrsti Kapkovi otroški teki, Sončkov tek, Medgeneracijski tek in tek šolarjev različnih generacij. Sobotna prireditev bo na odru na Ukmarjevem trgu postregla tudi s pestrim glasbeno plesnim programom.

Tudi letos se bodo v nedeljo tekači pomerili v treh tekaških preizkušnjah: 9,7-kilometrskem rekreativnem teku, polmaratonu (21 kilometrov) in Luka Koper maratonu (42 kilometrov). Start polmaratona in rekreativnega teka bo letos v Kopru, maratonci se bodo na progo podali v Ankaranu, vsi trije teki pa se bodo zaključili v koprskem mandraču.

Prvi se bodo na traso ob 9. uri podali tekači maratona in polmaratona, pol ure kasneje pa še udeleženci rekreativnega teka. Tudi nedeljsko prireditev bo spremljal pester glasbeno plesni program, kjer bo na Ukmarjevem trgu med 15.30 in 16.30 nastopila pevka Tinkara Kovač.

Mestna občina Koper in organizator dogodka Društvo Istrski maraton obveščata vse občane in druge obiskovalce, da bo zaradi Istrskega maratona na cestah ta konec tedna veljal spremenjen prometni režim z občasnimi popolnimi zaporami prometa.

Daljša zapora se obeta na parkirišču Ukmarjevem trgu, na katerem ne bo mogoče parkirati od petka, 8. aprila, od 15. ure dalje do nedelje, 10. aprila, do 22. ure, v nedeljo bo med 8. in 18. uro zaprta tudi Pristaniška ulica.

Popolne in občasne zapore cest v Mestni občini Koper:

Podrobnejše informacije o prireditvi najdete na spletni strani www.istrski-maraton.si, morebitna vprašanja pa lahko naslovite na elektronski naslov info@istrski-maraton.si.

Foto: Luka Koper Istrski maraton